Friday 22 May 2009

Kabbala - the Science of the Soul

I would like to share some special information I just read in the book 'The red string book, the power of protection.' In Dutch 'Het rode koord'. It's about Kabbala, a very influencial wisdom tradition. Enclosed you can read a fragment in Dutch.

Wat is Kabbala?

Stel je voor dat er een wonderlijke kracht zou zijn, die zo diep en machtig was dat ze ons en de wereld zou kunnen veranderen - voor altijd! Volgens de grote wijzen uit de geschiedenis is er zo'n kracht. Ze wordt Kabbala genoemd en het is de oudste en meest invloedrijke wijsheidstraditie van de wereld.

Veel mensen denken ten onrechte dat kabbala een religie is. Fout, fout en nog een fout! Kabbala is geen religie. Kabbala is net zo religieus als de wetten van de elektriciteit. Kabbala zou je een technologie kunnen noemen. Webster's Dictionary definieert technologie als: '... praktische toepassing van kennis, in het bijzonder op een bepaald gebied.'

Het gebied waarin kabbala praktische kennis verschaft, is het leven!

Kabbala biedt technologie voor de ziel. Voor het welzijn van mensen is ze een universele bron van wijsheid. (...) Je bent slechts om één reden op aarde: omdat je er zelf om hebt gevraagd hier te mogen zijn. Ja echt. Kabbala onthult je dat je er persoonlijk om hebt gevraagd om in deze donkere wereld vol chaos te mogen leven. Natuurlijk kun je je daar niets van herinneren! Als je je niet eens kunt herinneren dat je ooit in de schoot van je moeder was, hoe zou je je dan kunnen herinneren dat je ooit in de kosmische moederschoot verbleef, nog voor de schepping van deze wereld? Zie dit hoofdstuk maar als een herinnering aan dat feit. Waarom die keuze? Om een belangrijke reden. Je wilde zelf ervaren wat het is om schepper te zijn.

Waarom al die ellende en krankzinnigheid? Omdat wij in duisternis leven, aangezien we het licht hebben verstopt. En we zien niet hoe we het gordijn van het licht kunnen wegnemen, omdat het pikkedonker is.

En wat houdt ons versluierd? Wat is dan het gordijn? Het gordijn is... ons menselijk ego.

Vandaar dat Eckhart Tolle zoveel aanhangers heeft, omdat hij als geen ander onder woorden krijgt wat het ego met ons doet en waarom wij ons daar bewust van mogen worden. Om namelijk een volgende stap in ons evolutionaire bewustzijnniveau te maken. En dan staan we pas aan het begin van wat de verlichtingservaring heet. Het is slechts een bewuste keuze, die we gezamenlijk mogen maken!

Toch zullen we beter moeten begrijpen, waar duisternis zich bevindt en hoe het in ons werkt, anders weet je niet goed hoe je je bewustzijnsniveau verhoogd.

De documentaire Kymatica legt dit erg goed uit, net als het onderricht van Eckhart Tolle. Beide te vinden op deze blog.

Een voorbeeld van hoe slim het ego werkt:

Iedereen is steeds maar bezig om zich 'goed' te voelen.
Dat is een bezigheid waar je je doorgaans
vrij slecht van gaat voelen.
Erik van Zuydam

Als je snapt hoe dit zit, dan ben je bewust in ontwikkeling. Je gaat het pas zien als je het door hebt.